(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jiří Vintr

Okradený v Humpolci poznal svoje kola, zloději na nich jeli po ulici

  • 12
Příběh jako z filmové komedie se v neděli odehrál v Humpolci, kde policie zadržela dva zloděje jízdních kol. Upozornil na ně sám okradený, který městem projížděl v autě a všiml si dvou mužů, kteří jeli na jeho bicyklech.

Oznámení o krádeži jízdních kol přijali policisté v neděli krátce po půl páté odpoledne.

„Muž uvedl, že na cestě potkal dva cyklisty, přičemž poznal, že se jedná o jeho jízdní kola. Dále uvedl, že oba muži jedou směrem k Masarykově ulici,“ popisuje policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Operační důstojník na místo ihned vyslal hlídku. „Policisté zahlédli oba muže na odcizených kolech a začali je pronásledovat. Krátce před pátou hodinou je zadrželi,“ doplnila Miláčková.

V autě zlodějů našli policisté další dvě kola

Policisté zjistili, že zloději kola za dvacet tisíc korun ukradli z uzamčených sklepních kójí bytového domu v Hálkově ulici. Na nich poté jeli ke svému vozu, který zaparkovali v jiné humpolecké ulici. V něm pak policisté našli další dva bicykly. 

„Byla to horská kola v hodnotě patnácti tisíc korun, pocházejí z krádeže v Havlíčkově Brodě,“ upřesnila Miláčková. Ukradené věci policisté vrátili jejich majitelům.

Dvěma pětačtyřicetiletým mužům z Karvinska nyní hrozí za krádeže a porušování domovní svobody až tři roky vězení. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.