Pod jižní tribunou zimního stadionu města Havlíčkův Brod vznikne dětský koutek....

Pod jižní tribunou zimního stadionu města Havlíčkův Brod vznikne dětský koutek. V něm mají malí návštěvníci areálu Kotlina najít zázemí pro hraní, ale i jakousi „čekárnu“. | foto: archiv MAFRA

V Kotlině vzniká dětský koutek a čekárna. Hlídací služba tu ale nebude

  • 0
V útrobách havlíčkobrodského sportovního areálu Kotlina vzniká dětský koutek. Umístěn bude v jižní tribuně zimního stadionu. Tato spojitost by mohla navodit zajímavé nápady u hokejových fanoušků. Odložit tu malé dítě a jít fandit? Kdepak, s koutkem se to bude mít trochu jinak.

„Oficiálně je to sice dětský koutek, nicméně ve skutečnosti to bude něco mezi dětským koutkem a čekárnou. Upravené prostory budou sloužit zejména pro školní výpravy, které tu budou po absolvování kurzu v bazénu čekat na autobus,“ vysvětlil Petr Honsa z havlíčkobrodských technických služeb, jež areál spravují a koutek připravují.

Půjde o moderně zařízenou místnost, která se bude nacházet v prvním patře jižní tribuny zimního stadionu přímo naproti squashovému centru. Původně zde byl alpinning. Koutek bude sloužit dětem v doprovodu dospělých. „Žádná hlídací služba zde nebude,“ směje se Honsa.

Po plavání svačí a čekají

V krytém bazénu, který je se stadionem bezprostředně propojen, se každoročně koná množství kurzů plavání pro děti ze škol a školek.

„Po kurzech pak děti čekají na autobus či svačí a nějakou dobu se tak zdržují v malém prostoru vestibulu bazénu. Především z tohoto důvodu jsme přistoupili ke zřízení dětského koutku, který dětem čekání zpříjemní,“ vysvětlil brodský místostarosta Čeněk Jůzl.

Nová dětská místnost o velikosti 38 metrů čtverečních bude mít vlastní sociální zařízení a bude rozdělena do dvou sekcí. V jedné části se děti mohou v klidu nasvačit u stolečků, zahrát si stolní hru či přečíst knížku. Druhá sekce bude vybavena kobercem a školáci si mohou hrát na dětské skluzavce, budou tu mít i dvě trampolíny a další atrakce.

„Vstup do dětského koutku budou mít zejména skupiny dětí s doprovodem,“ konstatoval Honsa. „V odpoledních hodinách budou moci dětský koutek využívat i rodiče, kteří doprovází děti na hokejové zápasy či tréninky s nehrajícími sourozenci. Ti si zde mohou hrát, učit se nebo napsat domácí úkoly,“ dodal.

Dětská místnost právě v těchto dnech vzniká. Technické služby ji připravují svými vlastními silami. Na počátku tohoto týdne mají položit podlahu a během pár dní ji vybavit. Poprvé by se mohla otevřít už koncem ledna.