ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Topič, MAFRA

Řidič dodávky zastavil na D1 kvůli defektu, smetlo ho další auto

  • 85
Tragická nehoda se stala před půl pátou ráno na dálnici D1 nedaleko Větrného Jeníkova ve směru na Brno. Řidiče dodávky, který zastavil kvůli poruše na krajnici, srazila další projíždějící dodávka. Informovala o tom policie. Řidič podlehl zraněním. Místo je se zvýšenou opatrností průjezdné.

„Na 106. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno vyšetřujeme okolnosti tragické nehody. V souvislosti se srážkou dvou vozidel zde zemřela jedna osoba. Místo nehody je s opatrností průjezdné,“ uvedla policie na Twitteru.

Podle dosavadních informací policie řidiči dvou dodávek zastavili kvůli poruše na krajnici dálnice. „Muž, který z jedné z nich vystoupil, byl následně sražen jiným projíždějícím automobilem,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

K nehodě ihned vyjely dvě pozemní posádky záchranné služby. „I přes okamžitou pomoc svědků události a maximální úsilí našich záchranářů se pacienta nepodařilo zachránit a svým těžkým zraněním na místě podlehl,“ doplnil mluvčí záchranářů Petr Janáček.

Přibližné místo nehody

Přibližné místo nehody

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,