ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Žena nakažená covidem nebyla schopna řídit, s dítětem strávila noc v autě

  • 27
Žena nakažená covidem strávila u Jihlavy noc v autě i se svým dítětem. Vyrazila s ním do místa svého předchozího bydliště, ale kvůli svému stavu nebyla schopna řídit. Posádku vozu zachránili strážníci městské policie, kterým o pomoc zavolal manžel ženy.

Na služebnu strážníků zavolal manžel v pondělí. Do telefonu tvrdil, že jeho manželka v neděli odjela s jejich malým dítětem do místa jejich předchozího bydliště v Pávově u Jihlavy.

Sdělil, že je žena pozitivní na covid-19 a také že se mu od nedělního odjezdu neozvala a není možné se jí dovolat.

Hlídka strážníků začala po ženě i dítěti pátrat. V místě, kde se měla nacházet, však nikoho nenašla. Brzy ale u Pávova strážníci našli hledané vozidlo.

„Byla v něm pohřešovaná žena i s dítětem, byli zabaleni do několika přikrývek. Řidička ve svém stavu nebyla schopna dojet do místa bydliště, ve vozidle strávila spolu s dítětem celou noc. Necítila se dobře jak po zdravotní, tak ani po psychické stránce,“ popsal mluvčí jihlavského magistrátu Radovan Daněk.

Hlídka městské policie na místo přivolala vozidlo zdravotní záchranné služby. Ženu i s dítěte záchranáři převezli do jihlavské nemocnice.