Diskuze

Na zatroubení autobusu reagoval mladý řidič pistolí namířenou z okénka

Dva řidiči se ve čtvrtek odpoledne poprali na křižovatce v Třebíči. Jednadvacetiletý muž za volantem osobního vozu VW Golf nedal u obchodního centra v ulici Kpt. Jaroše přednost autobusu, na což jeho šofér reagoval zatroubením. Mladík odpověděl pistolí namířenou z okénka na řidiče autobusu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Zbraně by měli mít pouze bezpečnostní složky k tomu způsobilé a myslivci, jinak nevidím žádný důvod k ozbrojování veřejnosti.

0 0
možnosti
VV

Měly - oprava hrubice.

0 0
možnosti
JK

J44a10n 58K45a39d30l19e12c

1. 5. 2021 14:07

Nemám větší radost, než když čtu, že se potkali dva raplové. :-)

0 0
možnosti
VV

Na druhé straně to byla dobrá výchovná lekce pro toho kluka, kterou si určitě bude pamatovat po zbytek života.

0 0
možnosti
MK

Škoda že nepotkal někoho s ostrou, který nebude váhat.

0 0
možnosti
Foto

Bravo, řidiči autobusu!

3 0
možnosti
PZ

Typeček měl štěstí. Já bych si jeho namířenou zbraň vyložil z mé strany jako NO. Bohužel pro něho by se pak zjistilo že blbec měl plynovku a v těle díry po .45 :)

4 0
možnosti
LT

jasně, klasická ukázka toho, proč střelné zbraně nepatří do rukou dětem a amatérům....

1 3
možnosti
DH

Jsem celkem rad, ze jsou skutecne zbrane tak malo rozsirene. Kdyz lide reaguji na zatroubeni timto zpusobem, je to na povazenou.

7 2
možnosti
KC

"Skutečné zbraně", kterými nejspíše myslíte zbraně vyžadující zbrojní průkaz, jsou rozšířené dost. Počet držitelů ZP je u nás přes 300 000.

Jennže to jsou lidé splňující podmínky bezúhonnosti a spolehlivosti a obvykle zbraní nikoho neohrožují, pokud se nejedná o nutnou obranu.

Kdyby držitel ZP zkusil něco podobného jako tento magor, o zbroják i zbraně by samozřejmě přišel.

3 0
možnosti
JV

J42i30ř67í 85V82r26á67n98a

30. 4. 2021 13:19

§28 odst. (5) zkona o zbraních zní: "Držitel zbrojního průkazu smí ze zbraně, kterou je oprávněn držet, střílet pouze v místech, kde je k tomu oprávněn podle zvláštního právního předpisu, nebo na střelnici, pokud se nejedná o použití zbraně k ochraně života, zdraví nebo majetku". Takže použití je střílení a to je zakázáno všude jinde, než na střelnici s výjimkou krajní nouze a nutné obrany. Tedy žádné odstrašování, vyhrožování, donucování, žádné mávání zločinci bouchačkou pod nosem a pod. Tasit zbraň, namířit a řvát, ať si lehne a když začne utíkat, tak zbraň zase schovat je nesmysl.

0 0
možnosti
KC

Řidič autobusu má kuráž a zadržení grázla bylo určitě záslužné. Ale nevím, jestli je moudré pronásledovat někoho, kdo na vás mířil pistolí a jít ho konfrontovat s holejma rukama.

Nejspíš spoléhal na to, že to byla atrapa, nebo plynovka přinejhorším, jak to asi tak v 99% podobných případů bývá. Ale kdyby náhodou natrefil na magora s ostrou, mohlo by se mu to šeredně vymstít.

4 0
možnosti
TZ

Jak je zmínka do plynovce uklizená na konec článku, místo aby byla v nadpise..

0 0
možnosti
JZ

Zavřit ho, až zčerná...

0 0
možnosti