Jablka, hrušky a švestky právě dozrávají, možná jen kousek od vašeho domu. využijte I ty trochu natlučené, co spadly pod strom, a připravte z nich šťavnatou náplň do koláče nebo závinu.

_________________________________________________________

ŠVESTKOVÝ CRUMBLE

Příprava: 40 minut 

Počet porcí: 2– 4

Ingredience: 400 g švestek, 50 g třtinového cukru

drobenka:150 g oříškového müsli (vločky, lískové oříšky, dýňové semínko, chia semínka, slunečnicové semínko, brusinky), 50 g třtinového cukru, špetka soli, 100 g másla

Postup:

1. Švestky rozkrojte na poloviny a zbavte pecek. Pak je zasypte cukrem a nechte 20 minut odležet, aby pustily šťávu.

2. Odleželé švestky rozdělte do zapékacích misek i se šťávou. Müsli smíchejte s cukrem, špetkou soli a máslem a vypracujte drobenku. Rozdělte ji na povrch švestek v zapékacích miskách. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte přibližně třicet minut. Po upečení nechte krátce vychladnout a hned podávejte.

Vyzkoušejte i recept na růžičky z jablek. Odkaz zde.

  14:00