Doporučujeme

Penny

Penny | foto: Archiv Penny

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Krémová polévka z pečené červené řepy s bylinkami

  • 0
PENNY a kuchař Martin Škoda si pro vás připravili recept na zahřátí v těchto sychravých dnech
Penny

NA POLÉVKU (5 PORCÍ)

Penny

asi 600 g červené řepy, 2 lžíce másla BONI, 2 lžíce rostlinného oleje PENNY, 1 malá mrkev my BIO, 1 malá kořenová petržel, 1 cibule, 1 větší brambora od českých farmářů, 1,2 l vývaru (během krize i vody), 1 bobkový list PENNY, 100 ml smetany ke šlehání BONI, sůl a pepř PENNY

Penny

NA SERVÍROVÁNÍ

snítka pažitky nebo petrželky, 2 lžíce smetany ke šlehání/zakysané smetany BONI

Penny

Troubu rozehřejte asi na 190 ˚C. Řepu omyjte, ale neloupejte, a vložte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečte hodinu až hodinu a půl, nebo dokud při zapíchnutí neprojde špejle bez většího odporu skrz řepu. Poté řepu zakryjte druhým pekáčem nebo fólií, počkejte, až zchladne, abyste ji mohli vzít do ruky, a oloupejte ji.

V hrnci mezitím rozehřejte máslo a olej. Přihoďte oloupanou a hrubě nakrájenou mrkev a petržel. Při vyšší teplotě zeleninu restujte asi 10 minut. Přihoďte taky oloupanou cibuli nasekanou na malé kostičky. Restujte dalších 5 až 10 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne chytat nazlátlou barvu. Do hrnce poté šoupněte oloupanou nakrájenou bramboru, vývar a bobkový list. Polévku vařte při střední teplotě asi 20 minut, brambory musí změknout. Nakonec přihoďte nakrájenou upečenou řepu, polévku rozmixujte, mírně zjemněte smetanou a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Polévku podávejte s bylinkami, kapkou smetany a případně celozrnnými krutony.

Penny