Francouzský cibulový koláč
Suroviny: 3 balíčky listového těsta, 6 cibulí nakrájených nadrobno, 60 g másla, 3 vejce, 435 g kysané smetany, 1 lžička strouhaného muškátového oříšku, 1 a 1/2 lžičky křenové pasty, 175 g strouhaného pikantního sýra
Příprava:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Listové těsto rozložíme do šesti pečicích koláčových forem. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakráje-nou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Rozdělíme na šest porcí a rozprostřeme do připravených forem na těsto. V misce rozmícháme vejce, kysanou smetanu, muškátový oříšek a křenovou pastu. Směsí naplníme připravené formy, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut, dokud nejsou koláče propečené.
Tip: Můžeme podávat s chřestem připraveným v páře a přelitým rozpuštěným máslem.