Kůzlečí kýta s medovou kůrčičkou
Suroviny: 1000 g kůzlečí kýty, sůl, špetka mletého pepře, 3 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 4 lžíce medu, 1 svazek čerstvé máty
Postup:
1. Kůzlečí kýtu očistíme, opláchneme a osušíme. Na povrchu ji osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Vložíme ji do vyhřáté trouby, podlijeme trochou vody nebo vývaru a pečeme při 190 °C téměř doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme.
2. Mátu opláchneme, necháme okapat a lístečky nasekáme najemno. Máslo rozpustíme, smícháme ho s medem a nasekanými lístky máty.
3. Horkou pečeni potřeme připravenou medovou směsí a pečeme, dokud se nevytvoří zlatavá voňavá kůrčička. Upečenou kýtu vyndáme z pekáče a necháme chvilku odstát. Pak ji nakrájíme na plátky.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1573 kJ/376 kcal
Počet porcí/kusů 4