Připravte na Velikonoce něco nového.

Jarní zelenina s mozzarellou

Suroviny:
4 kusy (koule) mozzarelly po 100 g, 200 g rukoly, 200 g polníčku, 80 g sušené šunky, 1 mrkev, 1 svazek ředkviček, 100 g sójových klíčků

Zálivka: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý černý pepř



Postup:

1. Mozzarellu osušíme a nakrájíme na 3 plátky. Polníček a rukolu očistíme, propláchneme a necháme okapat. Plátky mozzarelly proložíme polníčkem a rukolou, dobře k sobě přitiskneme a zabalíme do plátků šunky. Pak každý balíček překrojíme na polovinu.


2. Mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky. Promícháme je se zbylou rukolou, polníčkem a naklíčenou sójou.


3. V misce smícháme olivový olej, bílý ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř. Metličkou dobře prošleháme a nalijeme na salát.


4. Zeleninovou směs rozdělíme na talíře, přidáme mozzarellu a podáváme s pečivem.


Doba přípravy 30 minut.

1 porce obsahuje 858 kJ/205 kcal

Počet porcí/kusů 4