Koledníci přinesli domů hromadu vajec a vy lovíte v paměti, jak je zpracovat. Máme pro vás několik tipů:

Salát s vejci a dresinkem

Potřebujete:
150 g červené řepy, 100 g nivy, 300 ml bílého jogurtu, 100 g zakysané smetany, 1 lžíce nasekané pažitky, sůl, mletý černý pepř, 250 g směsi listových salátů, 100 g malých rajčátek, 8 natvrdo uvařených vajec, olivový olej



Postup:

1. Červenou řepu omyjeme, zabalíme do alobalu, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut doměkka. Pak alobal odstraníme, řepu necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.


2. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle do misky, přidáme bílý jogurt, zakysanou smetanu, nasekanou pažitku, opepříme, podle chuti osolíme a dáme do chladničky.


3. Listové saláty opláchneme, necháme okapat a natrháme na menší kousky. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Vejce oloupeme a nakrájíme na šestiny. Přidáme nakrájenou červenou řepu, pokapeme olivovým olejem a přelijeme dresinkem.


Doba přípravy 50 minut.

1 porce obsahuje 1185 kJ/283 kcal

Počet porcí/kusů 6


  7:38,  aktualizováno  25. března 2019 20:25