Losos s estragonovou omáčkou
Potřebujete: 400 g malých nových brambor, 1 červená kapie, 2 řapíky celeru, sůl, 3 lžíce olivového oleje, 600 g lososa, mletý bílý pepř, šťáva z 1/2 citronu, 250 ml smetany, 100 ml silného zeleninového vývaru, 2 lžíce nasekaného estragonu
?Postup:
1. Brambory důkladně opereme a přepůlíme. Červenou papriku a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme na crisp talíř, osolíme, pokapeme olivovým olejem a vložíme do mikrovlnné trouby. Pečeme při programu crisp 15 minut.
2. Lososa očistíme, nakrájíme na steaky, posypeme solí, bílým pepřem a pokapeme citronovou šťávou.
3. Ochuceného lososa položíme na crisp talíř. Přilijeme k němu smetanu, vývar a posypeme nasekaným estragonem.
4. Vložíme do mikrovlnné trouby a pečeme při programu crisp 6-8 minut. Hotového lososa podáváme s pečenou zeleninou a bylinkovou omáčkou.
5. V elektrické troubě pečeme zeleninu asi 20 minut. Ochuceného lososa opečeme na oleji a přendáme na talíř. Na pánev nalijeme smetanu a vývar, provaříme a dochutíme estragonem. Omáčkou přelijeme lososa, podáváme se zeleninou.
Doba přípravy asi 40 minut v mikrovlnné troubě, 50 minut v el. troubě.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1665 kJ/398 kcal
Počet porcí/kusů 4