Dříve rostla jako plevel u plotů, dnes se hojně využívá v kuchyni.

Salát s rebarborou

Potřebujeme:
500 g rebarbory, 80 g krupicového cukru, 2 saláty little gem, 200 g polníčku, 10 ředkviček, šťáva z 1/2 limetky, 50 ml olivového oleje, sůl, mletý černý pepř



Postup:

1. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. Povaříme je ve vodě s 60 g cukru asi 5 minut. Horkou vodu slijeme a rebarboru necháme zchladnout.


2. Saláty, polníček a ředkvičky omyjeme a očistíme. Ředkvičky nakrájíme na plátky, saláty natrháme na kousky a vše společně s polníčkem vložíme do mísy. Přidáme vychladlé kousky rebarbory.


3. V misce promícháme limetkovou šťávu, zbylý cukr, olivový olej a sůl s pepřem dle chuti. Salát přelijeme zálivkou, lehce promícháme a podáváme s pečivem.


Doba přípravy 25 (bez chladnutí) minut.

1 porce obsahuje 915 kJ/219 kcal

Počet porcí/kusů 4