Thajská slepičí polévka s rýžovými nudlemi
Potřebujete: 1/2 slepice, sůl, 1 svazek jarní cibulky, 1 červená paprika, kousek zázvoru (velikosti vlašského ořechu), 2 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, 170 g rýžových nudlí, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce červené kari pasty, 3 lžíce arašídové pomazánky, 200 ml kokosového mléka, 100 g mraženého hrášku, 2 lžíce světlé sojové omáčky, mletý černý pepř
Postup:
1. Slepici omyjeme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a asi 30 minut vaříme. Pak ji zbavíme kostí a maso i s kůží nakrájíme nakrájíme na kousky. Cibulky očistíme, nakrájíme na kolečka, papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky. Zázvor očistíme a nadrobno nakrájíme. Česnek oloupeme a podrtíme, chilli papričku pokrájíme.
2. Rýžové nudle vložíme do misky, zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme asi 8 minut odstát. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
3. Ve woku nebo v hlubší pánvi restujeme asi 5 minut na rozehřátém oleji kousky masa ze slepice. Přidáme kari pastu, česnek, zázvor, chilli papričku a polovinu jarní cibulky. Ještě asi 2 minuty restujeme a pak zalijeme scezeným vývarem ze slepičích kostí. Stáhneme plamen a polévku ještě 30 minut vaříme.
4. Nakonec přidáme arašídové máslo, kokosové mléko, propláchnutý hrášek, nakrájenou papriku a zbytek jarní cibulky. Dochutíme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme a asi 5 minut povaříme. Nakonec do polévky vložíme nudle a necháme je prohřát.
Doba přípravy 90 minut.
1 porce obsahuje 2447 kJ/584 kcal
Počet porcí/kusů 6