Čokoládové palačinky s jogurtem a jahodami
Potřebujeme: 200 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 40 g čokolády, 100 g polohrubé mouky, olej na pečení
Náplň: 250 g jahod, 2 lžíce medu, 2 lžíce jahodové marmelády, 400 g bílého jogurtu (můžeme nahradit tvarohem nebo šlehačkou)
Postup:
1. Vlažné mléko smícháme s vejcem a špetkou soli. Pomalu ho vlijeme za stálého míchání do rozpuštěné čokolády.
2. Pak vmícháme prosátou mouku a těsto necháme asi 30 minut při pokojové teplotě odležet.
3. Rozpálenou pánev potřeme slabou vrstvou oleje a postupně upečeme tenké palačinky. Pokud máme pánev s nepřilnavým povrchem, můžeme připravit palačinky nasucho.
4. Jahody očistíme, nakrájíme na čtvrtky a smícháme s medem. Palačinky rozložíme na talířky, do středu dáme bílý jogurt, na něj jahody a marmeládu. Ve dvou třetinách přehneme a podáváme.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 815 kJ/195 kcal
Počet porcí/kusů 6