Doporučujeme

Začněte fermentovat! Zvládli to pralidé, zvládnete to taky!

Začněte fermentovat! Zvládli to pralidé, zvládnete to taky! | foto: Archiv Zkvašeno

Máte touhu začít s fermentací a nevíte, za který konec to vzít?

  • 0
Nebo už jste něco zkusili, ale pořad se nedaří? Udělejte to jednoduše. Kupte si unikátní knihu ZKVAŠENO autorů Zuzany Ouhrabkové a Vládi Sojky a začněte s nimi krok za krokem.

Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstarším způsobům konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je až za pár týdnů. Zvědavý pračlověk ochutnal (v případě nakvašené kaše ji teda ale ještě musel upéct) a ejhle - objevil malinové víno, rybí omáčku a kváskové pečivo.

Zkvašeno

A to je právě jedno z kouzel kvašení - na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhání a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo symbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy.

Zkvašeno

Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více než deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit.

Zkvašeno

V knize najdete:

✓ Proč kvasit

✓ Patero pro začátečníky

✓ Základní principy domácí fermentace

✓ Návody na výrobu fermentů

✓ Trojí čtení k zamyšlení

✓ Recepty

✓ Rady, tipy a vše s dávkou humoru

Zvládli to pralidé, zvládnete to taky!

Začněte fermentovat! Zvládli to pralidé, zvládnete to taky!

Knihu zakoupíte za výhodnou cenu na ZDE

Začněte fermentovat! Zvládli to pralidé, zvládnete to taky!

Témata: kniha, jídlo
  • Vybrali jsme pro Vás