Telecí s kozím sýrem
Suroviny: 600 g telecí panenky, sůl, mletý bílý pepř, 1 lžička steakového koření, 50 g slaniny, 2 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky, 100 g kozího sýra, 2 lžíce oleje, 1 snítka čerstvého tymiánu na ozdobení
Postup:
1. Telecí panenku omyjeme, osušíme a rozkrojíme na osm stejně velkých plátků - medailonků. Lehce je rukou naklepeme a vrátíme do původního tvaru. Po obou stranách je osolíme, opepříme a posypeme kořením na steaky. Kolem každého medailonku ovineme plátek slaniny a převážeme ji provázkem.
2. Máslo nakrájíme na kousky, necháme je v misce změknout, zasypeme strouhankou a prohněteme. Kozí sýr nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej a připravené steaky na něm opékáme nejprve 5 minut z jedné strany, pak maso otočíme, rozdělíme na ně máslovou strouhanku a obložíme plátkem sýra. Dopékáme dalších 5 minut.
3. Takto připravené telecí steaky rozdělíme na talíře, ozdobíme čerstvým tymiánem a podáváme. Jako příloha je vhodná podušená mladá zelenina (cukrový hrášek, karotka) a divoká rýže.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1550 kJ/370 kcal
Počet porcí/kusů 4