Těstovinový salát s brusinkami
Potřebujeme: 400 g těstovin tagliatelle, sůl, 2 stroužky česneku, 200 g cherry rajčat, 120 g brusinek, 2 lžíce olivového oleje, mletý černý pepř, 1 lžíce krupicového cukru, 70 ml vermutu, hrst rukoly, čerstvá bazalka, 50 g parmazánu
Postup:
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata omyjeme a překrájíme na poloviny. Brusinky omyjeme, a pokud jsou příliš velké, pokrájíme je na půlky.
2. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm česnek. Pak přidáme rajčata a brusinky. Dochutíme solí, pepřem a trochou cukru. Podlijeme vermutem a krátce povaříme.
3. Nakonec přimícháme uvařené těstoviny. Rukolu omyjeme a necháme okapat. Těstovinový salát rozdělíme na talíře a posypeme rukolou, bazalkou a strouhaným parmazánem.
Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 1930 kJ/461 kcal
Počet porcí/kusů 4