Žampiony
Pokud máte rády houby, určitě vás potěší, že i konzumace žampionů má svá pozitiva. Houby obecně jsou sice hůře stravitelné, ale pokud jich nesníte na posezení půl kila, nemusíte mít obavy. A proč zrovna žampiony? Především díky jejich lahodné chuti a zajímavým účinkům.
Žampiony obsahují přibližně stejné množství proteinů jako brambory, ale na rozdíl od nich mají o třetinu nižší obsah kalorií! V žampionech najdete vitamíny skupiny B, kyselinu listovou a minerály, například draslík, železo nebo fosfor. Díky nízkému obsahu kalorií jsou vhodné i při snižování váhy, navíc umí dobře zasytit. Žampionům se také přisuzují antidiabetické účinky!
Žampiony konzumujte vždy tepelně upravené – ať už vařené nebo i smažené! Můžete je také zamrazit nebo naložit, fantazii se meze nekladou.
Další tipy na zdravé potraviny najdete zde