Krůtí Cordon bleu
Suroviny: 4 plátky krůtích prsou (po 150 g), sůl, 4 plátky šunky, 4 plátky goudy, 1 vejce, 4 lžíce mléka, 100 g hladké mouky, 150 g strouhanky, olej na smažení
Postup:
1. Očištěné krůtí plátky naklepeme a osolíme. Na každý z nich položíme plátek šunky, sýra a přehneme je. Okraje pak upevníme párátkem.
2. V misce rozšleháme vejce s mlékem a špetkou soli. Do jiné mísy nasypeme hladkou mouku, do další strouhanku. Naplněné krůtí plátky obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
3. V pánvi rozehřejeme olej a obalené plátky masa v něm osmažíme z obou stran dozlatova. Poté je položíme na papírový ubrousek a odsajeme přebytečný olej. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory a zelenina.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 2391 kJ/571 kcal
Počet porcí/kusů 4