Fazolový salát s avokádem a krevetami
Ingredience: 2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu, ?1 větší červená cibuli, ?1 chilli paprička, ?1 velké nebo 2 malá avokáda, ?1 limetka, ?400 g předvařených krevet, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?mletý kmín, ?olivový olej, ?hrst nasekaného koriandru
Pracovní postup:
1. Fazole vyklopíme do sítka a necháme odkapat nálev. Cibuli oloupeme a společně s očištěnou chilli papričkou nasekáme nadrobno.
2. Avokádo rozkrojíme a vyjmeme z něj pecku. Dužinu oloupeme, nakrájíme na kousky a promícháme s trochou limetkové šťávy, aby nezačala hnědnout.
3. Krevety propláchneme vlažnou vodou a osušíme je. Pak je osolíme a okořeníme pepřem a kmínem. Na rozpáleném oleji na pánvi je zrudka orestujeme.
4. V míse promícháme fazole s cibulí, chilli papričkou, avokádem a korindrem. Salát zakapeme olejem a dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Rozdělíme ho na talíře a doplníme krevetami.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 2700 kJ/645 kcal
Počet porcí/kusů 4