Bylinkové palačinky s dipem
Suroviny: hrst rukoly, ?1 lžíce másla, ?500 ml mléka, ?sůl, ?4 vejce, ?300 ml hladké mouky, ?1 lžička prášku do pečiva, ?olej na smažení, ?100 g lučiny, ?200 g zakysané smetany, ?1 jarní cibulka, ?1/2 červené papriky, ?hrst nasekané pažitky, ?mletý bílý pepř
Postup:
1. Rukolu nasekáme nadrobno a osmahneme na másle. Necháme ji zchladnout.
2. Mléko jen mírně osolíme a rozšleháme v něm vejce. Postupně zapracujeme mouku prosátou s práškem do pečiva. Těsto necháme asi 10 minut odpočinout. Pak do něj vmícháme rukolu a na pánvi vytřené olejem z něj upečeme palačinky.
3. Zakysanou smetanu rozmícháme s lučinou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a papriku a nasekanou pažitku. Dip dochutíme solí a bílým pepřem.
4. Palačinky stočíme (případně je můžeme naplnit čerstvou rukolou) a rozdělíme na talíře. Podáváme je se smetanovým dipem.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 2875 kJ/687 kcal
Počet porcí/kusů 4