Vepřový guláš se zelím, paprikami a rajčaty
Suroviny: 2 velké cibule, ?2 lžíce sádla, ?600 g vepřové plece, ?1 lžíce mleté papriky, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?vývar na podlití, ?250 g sekaných rajčat z konzervy, ?400 g kysaného zelí, ?1 zelená paprika, ?1 červená paprika, ?150 g zakysané smetany, ?2 jarní cibulky
Postup:
1. Cibule oloupeme, nasekáme nadrobno a zpěníme je na sádle v kastrolu. Přidáme očištěné, na kostky nakrájené vepřové.
2. Maso orestujeme, zaprášíme paprikou, osolíme a opepříme a chvíli ho podusíme ve vlastní šťávě. Pak k němu přidáme vývar a sekaná rajčata. Vše necháme zvolna dusit.
3. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Když je maso skoro měkké, společně se zelím je přidáme do kastrolu. Vše dodusíme doměkka.
4. Guláš zjemníme smetanou, vmícháme do něj nadrobno nasekané cibulky, dle potřeby ho dochutíme a odstavíme ho. Podáváme ho s houskovými knedlíky.
Doba přípravy 90 minut.
1 porce obsahuje 1980 kJ/473 kcal
Počet porcí/kusů 4