3. HŘEBÍČEK
K velmi oblíbenému podzimnímu koření patří také hřebíček. Jde o usušené poupě tropického stromu, které je známé svou nahořklou chutí. „Jde o koření s nejvyšším obsahem antioxidantů. Podporuje dobré zažívání a povzbuzuje tvorbu trávicích enzymů. Pyšní se antiseptickými i analgetickými účinky,“ říká Ing. Bartolomějová. K hubnutí a očistě těla se využívá v kombinaci se lněným semínkem. Stačí zhruba 10 g hřebíčku a 100 g lněného semínka pečlivě rozmixovat na prášek a ten přidávat pravidelně (tři dny, dva dny přestávka, znovu po dobu jednoho měsíce) do müsli, cereálií nebo do mléka.
http://gty.im/471346177
Věděli jste, že…
…hřebíček zmírňuje nadýmání, podporuje činnost střev a celkově uklidňuje a zlepšuje trávení? Připravte si čaj na hubnutí z hřebíčku. Kousek očištěného a nastrouhaného zázvoru, 5 hřebíčků a 1/2 čajové lžičky skořice zalijte horkou vodou. Nechte 5 až 10 minut louhovat, přeceďte, ochuťte citronem a pijte po doušcích.