Špenátový salát s lososem a kozím sýrem
Suroviny: 200 g baby špenátu, ?1 ledový salát, ?200 g kozího sýra (camembertového typu), ?150 g sušených rajčat v oleji, ?200 g uzeného lososa
?Zálivka: ?200 ml kysané smetany, ?2 lžíce olivového oleje, ?1 lžíce citronové šťávy, ?2 lžíce nasekaného kopru, ?sůl, ?drcený černý pepř
Postup:
1. Špenát a listy ledového salátu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Ledový salát natrháme na kousky. Zakysanou smetanu smícháme s ostatními surovinami na zálivku a dochutíme solí a pepřem.
2. Kozí sýr nakrájíme na půl centimetru silná kolečka, rozložíme na pečicí papír a dáme rozpéct do trouby vyhřáté na 250 °C. Sýr by měl povolit, ale ne se roztéct. Můžeme ho také zprudka opéct na pánvi.
3. Listy salátů promícháme s nakrájenými sušenými rajčaty a kousky uzeného lososa. Salát rozdělíme na talíře, poklademe kolečky zapečeného sýra a pokapeme koprovou zálivkou.
Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1852 kJ/442 kcal
Počet porcí/kusů 4