Těstovinový s krevetami a sýrem feta
Suroviny: 350 gramů těstovinové rýže (můžete použít i jakékoli jiné malé nevaječné těstoviny), šťáva ze tří citronů, dvacet středně velkých krevet, 350 gramů fety nebo měkčího balkánského sýra, okurka, šalotka (jarní cibulka s natí) a červená cibule, snítka kopru a petržele, sůl a pepř, dvě lžíce olivového oleje
Postup: Těstovinovou rýži uvařte „na skus“. Mezitím oloupejte a pokrájejte okurku, nasekejte najemno šalotku, spařenou cibuli, kopr a petržel. Z citronové šťávy, lžíce olivového oleje, soli a pepře připravte zálivku a vlijte ji do horkých těstovin. Krevety poprašte pepřem, špetkou soli a několik minut smažte na zbytku olivového oleje. Potom všechny suroviny kromě fety smíchejte dohromady. Nechte hodinu vychladnout, posypejte nastrouhaným sýrem a můžete se pustit do mlsání.
Hráškový s parmazánem
Suroviny: tři plné hrsti čerstvých nebo rozmrazených špenátových listů, sáček mraženého zeleného hrášku, dvě lžíce bazalkového pesta, dvě lžíce parmazánu, menší hrst piniových oříšků (koupíte je třeba v prodejnách zdravé výživy, a pokud neuspějete, nahraďte je slunečnicovými semínky), sůl, pepř
Postup: Omytý špenát a rozmrazený hrášek vložte do větší mísy. Přidejte pesto, parmazán, posněžte solí a pepřem, promíchejte a rozprostřete na dva talíře. Piniové oříšky opražte na teflonové pánvi nasucho dozlatova. Posypejte jimi salát a podávejte, dokud jsou teplé.