Doporučujeme

Zeleninová frittata

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Zeleninová frittata

Ingredience

1 větší mrkev

2 cukety

100 g libové slaniny

rostlinný olej na restování

100 g baby špenátu

sůl

8 vajec

100 ml 33% smetany

150 g strouhaného sýra

2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

2 snítky tymiánu + na dozdobení

tuk na pekáč

3 rajčata

50 g sýra balkánského typu


1. Mrkev a cuketu očistíme a společně se slaninou nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu se slaninou pozvolna opečeme doměkka. Poté přidáme špenát a necháme ho zavadnout. Směs osolíme a odstavíme.


2. V misce promícháme vejce se smetanu a polovinou nastrouhaného sýra. Vmícháme petrželku a omyté lístky tymiánu. Vaječnou směs vlijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a vymazaného tukem. Přidáme zeleninu a zlehka zamícháme.


3. Navrch rozložíme omytá rajčata zbavená semínek a nakrájená na menší kousky. Posypeme je zbylým strouhaným sýrem a rozdrobeným sýrem balkánského typu. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C cca 30 – 40 minut dozlatova. Frittatu necháme krátce zchladnout a poté rozdělíme na porce.


  • Vybrali jsme pro Vás