Ingredience

250 g brokolice

250 g květáku

2 velké mrkve

sůl

100 g hrášku

Omáčka:

60 g másla

50 g hladké mouky

200 ml vývaru

200 ml mléka

100 g strouhaného sýra

mletý bílý pepř

máslo na vymazání zapékací misky


1. Brokolici a květák opláchneme a rozdělíme na růžičky. Mrkev očistíme, oškrábeme a nakrájíme na menší kousky.


2. Zeleninu vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme ji dopoloměkka. Pak ji přecedíme a necháme okapat.


3. V kastrůlku připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Přilijeme vývar a po troškách mléko. Bešamel za stálého míchání vaříme, dokud není hezky hustý. Pak do něj vmícháme sýr a dochutíme ho solí a pepřem.


4. Povařenou zeleninu naskládáme do vymaštěné zapékací misky. Přisypeme rozmrazený hrášek a vše přelijeme omáčkou. Zeleninu v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme 15-20 minut.


  8:40,  aktualizováno  25. března 2019 18:59