Ingredience

400 g čerstvých hub

2 středně velké červené cibule

3 lžíce másla

1 lžička oregana

sůl

250 ml červeného vína

2 lžíce oleje

600 g tresky nebo rybího filé

1/2 citronu

150 g zakysané smetany

2 žloutky

80 g strouhaného ementálu

1 chilli paprička


1. Houby očistíme, opláchneme a 2/3 jich nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.


2. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a necháme v něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájené houby a krátce je podusíme. Přimícháme oregano, osolíme a zalijeme vínem. Zvolna svaříme asi na polovinu.


3. Omáčku rozdělíme do misek vytřených olejem, přidáme porce ryby, osolíme je a pokapeme lehce citronem. Přidáme plátky zbylých hub, přelijeme smetanou rozmíchanou se žloutky, solí a pepřem.


4. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut.


  8:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:09