Lehký a chutný oběd vykouzlíte z tresky a dýňového pyré.

Ingredience

4 filety z tresky
sůl
1 lžička barevného mletého pepře
1 lžíci citronové šťávy
1 lžíci olivového oleje
2 celé palice česneku

Pyré:
200 g dýně Hokkaidó
200 g muškátové dýně
1 lžíce másla
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku

1. Filety osolíme, opepříme a poskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olejem, citronovou šťávou a přidáme ještě na poloviny překrojené palice česneku. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 až 40 minut, dokud ryba mírně nezezlátne.

2. Dýně zbavíme semínek a nakrájíme je na kousky. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem na hladké pyré. Do ještě horké směsi vmícháme máslo, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Hotovou rybu podáváme s dýňovým pyré.