Doporučujeme

Šunková pomazánka s jablky

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Šunková pomazánka s jablky

Ingredience

80 g anglické slaniny

200 g vepřové šunky

75 g strouhaného sýra (ementál)

50 g nastrouhaného jablka

1 lžíci strouhaného křenu (křenové pasty)

50 g majonézy

2 lžíce bílého jogurtu

sůl

pečivo pro 4 osoby


1. Slaninu nakrájíme na nudličky, opražíme na suché pánvi dokřupava a necháme okapat na papírovém ubrousku. Šunku nameleme na masovém strojku, sýr nastrouháme najemno. Jablko očistíme a nakrájíme nadrobno.


2. Všechny suroviny vložíme do misky, přidáme lžíci křenu, majonézu a jogurt. Podle chuti osolíme. Smícháme a podáváme ve vydlabaném pečivu, posypaném opraženou slaninou.


  • Vybrali jsme pro Vás