Ingredience

100 g quinoi

250 g rýže na rizoto

1 červená paprika

1 menší lilek

1 snítka tymiánu

olivový olej

1 cibule

2 stroužky česneku

250 ml bílého vína

400 ml zeleninového vývaru

sůl

80 g parmazánu

80 g másla


1. Quinou i rýži dobře propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat (každou zvlášť). Očištěnou papriku a lilek nakrájíme na kousky a dáme na plech vyložený pečicím papírem.



2. Zeleninu pokapeme olejem a poklademe kousky tymiánu. Vložíme je do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 8-10 minut.



3. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na rozehřátém oleji. Přidáme rýži, quinou a krátce orestujeme. Zalijeme vínem a vývarem, osolíme a zvolna vaříme.



4. Když je rýže i quinoa měkká, zlehka vmícháme pečenou zeleninu, parmazán a máslo. Podle potřeby osolíme a opepříme. Podáváme ozdobené rukolou.


  15:06,  aktualizováno  25. března 2019 18:58