Ingredience 250 g cizrny |
1. Cizrnu zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a necháme okapat. Pak ji nasypeme do studené vody a uvaříme doměkka. Uvařenou cizrnu přendáme do mixéru.
2. Parmazán nakrájíme na kostky, česnek oloupeme a přidáme k cizrně společně s olejem, vejcem, strouhankou a petrželkou. Rozmixujeme dohladka, osolíme a opepříme. Hmotu rozdělíme na 16 dílků. Namočenýma rukama vytvarujeme kuličky.
3. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme protlak, rajčata a osolíme. Vaříme na mírném ohni za občasného míchání 5 minut. Do směsi opatrně vložíme cizrnové knedlíčky. Omáčku uvedeme do varu, snížíme teplotu a pod pokličkou dusíme 10 minut.
4. Mezitím vložíme těstoviny do vroucí osolené vody a uvaříme je podle návodu na obalu. Do omáčky přidáme hrášek a dusíme ještě 5 minut. Těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme rajčatovou omáčku s knedlíčky a ozdobíme bazalkou.