Cizrna je luštěnina, která obsahuje mnoho vitaminů a minerálů. Navíc je bohatým zdrojem rostlinných bílkovin. Uvařte si náš skvělý recept: těstoviny s cizrnovými knedlíčky.

Ingredience

250 g cizrny
50 g strouhaného parmazánu
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 vejce
30 g strouhanky
2 snítky petrželky
sůl
mletý černý pepř
1 cibule
olej
2 lžíce rajského protlaku
800 g sterilovaná rajčat
400 g těstovin (fettucine)
100 g mraženého hrášku
čerstvá bazalka na ozdobení

1. Cizrnu zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a necháme okapat. Pak ji nasypeme do studené vody a uvaříme doměkka. Uvařenou cizrnu přendáme do mixéru.

2. Parmazán nakrájíme na kostky, česnek oloupeme a přidáme k cizrně společně s olejem, vejcem, strouhankou a petrželkou. Rozmixujeme dohladka, osolíme a opepříme. Hmotu rozdělíme na 16 dílků. Namočenýma rukama vytvarujeme kuličky.

3. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme protlak, rajčata a osolíme. Vaříme na mírném ohni za občasného míchání 5 minut. Do směsi opatrně vložíme cizrnové knedlíčky. Omáčku uvedeme do varu, snížíme teplotu a pod pokličkou dusíme 10 minut.

4. Mezitím vložíme těstoviny do vroucí osolené vody a uvaříme je podle návodu na obalu. Do omáčky přidáme hrášek a dusíme ještě 5 minut. Těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme rajčatovou omáčku s knedlíčky a ozdobíme bazalkou.