Ingredience

500 g zeleného chřestu

sůl

1/2 lžičky krupicového cukru

800 g filetu z mořské ryby

mletý černý pepř

2 lžíce olivového oleje

100 g cherry rajčátek

1 bio citron

1 červená cibule

2 lžíce kaparů

50 ml dezertního vína (např. marsala)

1 snítka bazalky

2 lžíce másla


1. Chřest oloupeme a povaříme ho asi 5 minut ve vodě ochucené cukrem a solí. Uvařený chřest ihned ochladíme pod studenou tekoucí vodu, aby neztratil barvu a zůstal křehký.


2. Rybí filet rozkrojíme na osm plátků, které osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Pak na pánvi opečeme také cherry rajčátka a citron nakrájený na plátky. Rybu, rajčátka a plátky citronu vyndáme z pánve a uchováváme v teple.


3. Do výpeku v pánvi přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kapary a krátce orestujeme. Přilijeme dezertní víno a krátce prohřejeme. Sundáme z ohně a vmícháme usekanou bazalku.


4. V druhé pánvi rozpustíme máslo a prohřejeme na něm připravený chřest. Podáváme ho s opečenými rajčátky jako přílohu k rybím plátkům, které přelijeme šťávou se směsí kaparů a červené cibule.


  12:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58