| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
IngredienceNádivka: 100 g kuskusu 180 ml horkého drůbežího vy´varu 2 stroužky česneku 2 lžíce karamelizované cibulky 80 g nasekaných mandlí hrst mátovy´ch lístků hrst petrželky 3 granátová jablka (vyloupaná jadérka a zachycená šťáva) sůl podle chuti pepř podle chuti Kuřátka: 4 baby kuřátka 2 lžíce rostlinného oleje 3 palice česneku snítky tymiánu 125 ml balzamikového octa 1 lžíce třtinového cukru |
1. Do mísy vsypeme kuskus a zalijeme ho horky´m drůbežím vy´varem. Poté do něj vmícháme prolisované stroužky česneku, karamelizovanou cibulku, nasekané mandle, bylinky a polovinu semínek z granátových jablek. Směs osolíme a opepříme.
2. Takto připravenou nádivkou naplníme kuřátka a sepneme párátky, aby se náplň při pečení neuvolnila. Potřeme je olejem, osolíme, opepříme a poskládáme do pekáčku. Přidáme překrojené paličky česneku, tymián a zbylá semínka z granátového jablka. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Ocet smícháme s cukrem a zachycenou šťávou z granátových jablek a kuřátka přeléváme. Hotová kuřátka můžeme podávat třeba s rukolovým salátkem.