IngredienceNa těstoviny: |
2. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na malé kousky a zpěníme v hrnci na rozpáleném oleji. Po chvilce přidáme najemno pokrájenou cibuli a plátky česneku. Restujeme dozlatova.
3. K orestované zelenině přidáme mleté maso. Pomocí vařečky jej rozdělíme na malé kousky a necháme zatáhnout. Zalijeme vínem, které necháme odpařit.
4. Poté přidáme loupaná rajčata. Podle chuti osolíme a opepříme a na mírném plameni asi 20 minut povaříme. Odležené těsto rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát.
5. Z těsta vykrájíme dlouhé, asi 8 mm široké nudle, které uvaříme ve větším množství osolené vroucí vody. Vaříme je pouze 1 až 2 minuty a ihned scedíme.
6. Do omáčky nakonec vmícháme lístky bazalky. Tagliatelle podáváme přelité boloňskou omáčkou, ozdobené čerstvými lístky bazalky a posypané hoblinkami parmazánu.