Ingredience

400 g špekáčků nebo jemných buřtíků

3 sladkokyselé okurky

1 červená paprika

100 g anglické slaniny

2 lžíce oleje

1 cibule

špetka pálivé papriky

500 ml černého piva

2 lžíce rajčatového protlaku

sůl


1. Do špekáčků uděláme šikmé zářezy. Okurky, papriku a slaninu nakrájíme na tenké plátky a střídavě je zasuneme do zářezů.


2. Pekáček vymastíme olejem, přidáme nakrájenou cibuli a zbylou zeleninu, na ni položíme připravené špekáčky a posypeme je trochou pálivé papriky.


3. Špekáčky krátce zapečeme v troubě, pak je podlijeme pivem a rajským protlakem a osolíme. Vložíme je zpět do trouby a dusíme doměkka. Podáváme s černým chlebem.


  14:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59