Ingredience

300 g tmavé tresky

300 g světlé tresky

1 cibuli

3 stroužky česneku

240 g cukety

220 g lilku

olivový olej

100 ml červeného vína

150 ml zeleninového vývaru

250 g sterilované cizrny

880 g loupaných sekaných rajčat v konzervě

4 snítky rozmarýnu

4 bobkové listy

sůl

mletý černý pepř

cukr podle chuti


1. Z ryb vyřízneme filety, zbavíme je kostí a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky. Cuketu a lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.


2. V kastrolu nebo větší pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Vše zalijeme vínem a vývarem. Přidáme scezenou cizrnu, rajčata, rozmarýn otrhaný od stonků a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut.


3. Pak do hrnce vložíme nakrájené ryby, cuketu a lilek a společně vaříme ještě asi 7 minut. Rozdělíme do misek a podáváme s pečivem.


  14:44,  aktualizováno  25. března 2019 21:09