Ingredience

Těsto:

200 g pohankové mouky

100 g sójové mouky (odtučněné)

100 g moučkového cukru

120 g másla

1 vejce

tuk na plech

Náplň:

70 g másla

60 g bezlepkové mléčné čokolády

1 lžíce rumu

Zdobení:

1 lžíce bílku

2-3 lžíce moučkového cukru

několik kapek citronové šťávy

barevné cukrářské zdobení (bez obsahu lepku)


1. Oba druhy mouky prosijeme na vál. Přidáme cukr, změklé máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho a necháme asi 2 hodiny v ledničce odpočinout.


2. Odležené těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj oválky. Dáme je na vymaštěný plech a v troubě vyhřáté na 180 °C je pečeme asi 8 minut. Poté je necháme zchladnout.


3. Změklé máslo vyšleháme s rozpuštěnou čokoládou a rumem do pěny. Slepíme jí vždy 2 oválky k sobě a necháme ztuhnout.


4. Z bílku, prosátého cukru a citronové šťávy vymícháme hladkou polevu. Dáme ji do mikrotenového sáčku, odstřihneme růžek a na oválky namalujeme sněhuláčky. Dotvoříme je pomocí cukrářského zdobení a necháme zaschnout.


  10:21,  aktualizováno  25. března 2019 20:10