Ingredience

Na taštičky:

125 g hladké mouky

1 vejce

1/2 lžičky másla

Na náplň:

100 g kuřecích prsou

1 jarní cibulka

2 lžíce olivového oleje

na špičku nože kari pasty

sůl

1200 ml kuřecího vývaru

3 houby shiitake

60 g zázvoru

1 chilli paprička

100 g čerstvého špenátu


1. Do mísy prosijeme mouku, přidáme žloutek, polovinu bílku, rozpuštěné máslo a 1-2 lžíce vody. Vše nejprve promícháme vařečkou a potom řádně prohněteme rukou, abychom získali vláčné a hladké těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme trochu mouky. Těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout.


2. Kuřecí maso jemně pokrájíme a lehce ho na oleji osmahneme společně s pokrájenou cibulkou a špetkou kari pasty. Odstavíme a necháme vychladnout.


3. Těsto rozválíme na pomoučněné desce na co nejtenčí plát. Z něj nakrájíme nožem nebo rádýlkem čtverce 8x8 cm. Do středu každého položíme lžíci náplně a okraje tence potřeme zbytkem rozšlehaného bílku. Dva protilehlé růžky spojíme a okraje prsty přimáčkneme. Taštičky vaříme osolené vodě asi 5 minut.


4. Špenát omyjeme, větší listy pokrájíme. Vývar přivedeme k varu, přisypeme pokrájené houby, jemné plátky oloupaného zázvoru, pokrájenou chilli papričku, špenát a necháme vařit už jen asi 2 minuty. Podle chuti přisolíme a do hotové polévky vložíme vařené taštičky.