Doporučujeme

Odlehčená nádivka s tofu a špenátem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Odlehčená nádivka s tofu a špenátem

Ingredience

8 celozrnných rohlíků

100 ml zeleninového vývaru

250 g tofu

100 g čerstvého špenátu

5 vajec

40 g másla

1 stroužek česneku

několik snítek hladké petrželky

sůl a pepř

máslo na vymazání formy


1. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme je do mísy, přelijeme vývarem, dobře promícháme a necháme nasáknout.


2. Mezitím nakrájíme tofu na kostičky. Špenát očistíme, omyjeme, necháme okapat a listy nakrájíme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Tofu, špenát a utřené žloutky přidáme do mísy, zlehka promícháme a nakonec po částech vmícháme bílkový sníh. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nádivku ochutíme petrželkou, česnekem, solí a pepřem.


3. Zapékací formu vymažeme máslem, naplníme ji nádivkou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás