Doporučujeme

Mořský vlk s petrželkovým kuskusem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Mořský vlk s petrželkovým kuskusem

Ingredience

200 g celozrnného kuskusu

olivový olej

200 ml kuřecího vývaru

50 g neloupaných mandlí

1 svazek hladkolisté petržele

1 svazek jarní cibulky

2 stroužky česneku

1 žlutá paprika

1 chilli paprička

1 lžíce nasekané máty

šťáva z 1 citronu

sůl

mletý černý pepř

600 g filetů z mořského vlka

drcený černý pepř

olivový olej

1 lžíce másla


1. V míse promícháme kuskus se 2 lžícemi olivového oleje a zalijeme jej vroucím kuřecím vývarem. Přikryjeme poklicí a necháme nabobtnat.


2. Mandle nasekáme na jemno. Petržel opereme, osušíme a také nasekáme na jemno. Jarní cibulku, česnek, papriku i chilli papričku očistíme a nakrájíme nadrobno.


3. Spařený kuskus načechráme vidličkou a necháme zchladnout. Pak do kuskusu vmícháme nasekané mandle, zeleninu a bylinky. Ochutíme jej citronovou šťávou, solí a pepřem.


4. Mořského vlka očistíme, ochutíme solí a drceným pepřem. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a rybu opečeme z obou stran. Podáváme s petrželkovým kuskusem.


  • Vybrali jsme pro Vás