Doporučujeme

Marinovaný kapr s rozmarýnem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Marinovaný kapr s rozmarýnem

Ingredience

1/2 cibule

1 malá chilli paprička

1 lžíce citronové kůry

1 lžíce listů čerstvého rozmarýnu

1 lžička listů tymiánu

1 lžička mleté sladké papriky

drcený kmín

mletý černý pepř

3 stroužky česneku

8 filet z kapra

sůl

hrubá mouka na obalení

50 ml rostlinného oleje

50 g másla


1. Cibuli a chilli papričku očistíme a nakrájíme najemno. V menší misce smícháme citronovou kůru, pokrájené bylinky a koření. Přidáme cibuli, chilli papričku a prolisované oloupané stroužky česneku.


2. Filety z kapra osolíme a potřeme připravenou směsí. Zakryjeme je potravinářskou fólií a necháme alespoň 60 minut odležet.


3. Porce kapra obalíme v mouce a v pánvi na rozehřátém oleji je opečeme dozlatova. Přendáme je na pekáček, zakapeme máslem a dopečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 15 minut. Porce kapra rozdělíme na talíře a podáváme se šťouchanými brambory.


  • Vybrali jsme pro Vás