Ingredience

1/2 většího květáku

sůl

3 lžíce hrášku

200 g tvrdého sýra

2 rajčata

100 g majonézy

50 g zakysané smetany

2 lžíce citronové šťávy

2 vejce (uvařená natvrdo)

lístky rukoly na ozdobení


1. Květák zbavíme vrchních listů a tvrdého košťálu. Ponoříme ho do osolené vody (abychom ho zbavili hmyzu), necháme okapat a rozdělíme na růžičky.


2. Do kastrolu nalijeme vodu do výšky asi 10 cm, osolíme ji a přivedeme k varu. Vložíme do ní květák a znovu přivedeme k varu. Vaříme cca 1 minutu podle velikosti růžiček. Pak odstavíme a květák necháme 10 minut dojít. Růžičky scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.


3. Růžičky rozkrojíme na čtvrtiny a dáme do mísy. Přidáme hrášek, na nudličky pokrájený sýr a na měsíčky nakrájená omytá rajčata.


4. V menší misce smícháme majonézu, zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Zálivku osolíme, nalijeme na salát a zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek, přidáme oloupaná na čtvrtky nakrájená vejce a rukolu.


  8:29,  aktualizováno  25. března 2019 20:09