Ingredience 1 králík (asi 1400 g) |
1. Králíka očistíme, omyjeme a naporcujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo utřeme. Každou porci potřeme česnekem a osolíme. V tlakovém hrnci rozpálíme olej, porce králíka na něm opečeme a vyjmeme.
2. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a ve výpeku ji krátce orestujeme. Pak do hrnce vrátíme opečeného králíka a podlijeme asi 300 ml vody.
3. Hrnec dobře uzamkneme poklicí, regulátor tlaku nastavíme na stupeň 1 a přivedeme k varu. Když se začne uvolňovat pára, snížíme teplotu a králíka dusíme 20-25 minut. Pak opatrně vypustíme páru a hrnec otevřeme.
4. Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a větší růžičky překrojíme. Kapustičky přidáme ke králíkovi, hrnec opět uzavřeme, natlakujeme a vše dusíme ještě 5 minut. Po pozvolném vypuštění páry hrnec otevřeme. Králíka podáváme s dušenými kapustičkami, vařenými bramborami a vydušenou šťávou.