Doporučujeme

Kapr na cibuli a víně

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Kapr na cibuli a víně

Ingredience

800 g filetů z kapra

400 ml mléka

sůl

hladká mouka na obalení

2 lžičky sladké mleté papriky

1/2 lžičky pálivé mleté papriky

4 lžíce oleje

3 cibule

2 citrony (1 bio)

2 lžíce másla

200 ml bílého vína

snítky tymiánu na ozdobu


1. Filety z kapra omyjeme a nakrájíme na 4 porce. Mléko nalijeme do mísy, vložíme do něj porce kapra a dáme odležet na 30 minut do lednice.


2. Pak filety osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou i pálivou paprikou.


3. Porce kapra osmahneme ze všech stran na oleji, pak je vyjmeme a dáme do pekáčku i s výpekem. Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou cibuli, šťávu z 1 citronu, máslo, víno a omytý bio citron nakrájený na kolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Během pečení kapra poléváme výpekem. Porce rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s cibulí ozdobené tymiánem.


MS v hokeji 2024

Zaměstnání

Střední školy

Biatlon 23/24

Vláda

Témata

Nepřehlédněte