Ingredience

4 vejce

2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu

1 větší červená cibule

200 g cherry rajčátek

2 zralá avokáda

1 citron

několik snítek koriandru

1 chilli paprička

olivový olej

sůl

mletý černý pepř


1. Vejce uvaříme ve vodě na hniličko. Zchladíme je studenou vodou, oloupeme a překrojíme napůl.


2. Fazole vyklopíme do sítka a necháme okapat nálev. Pak je vsypeme do mísy.


3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky, rajčátka opláchneme a rozkrájíme na čtvrtinky. Avokáda oloupeme, zbavíme pecky, nakrájíme podélně na plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezačala hnědnout. Lístečky koriandru otrháme od stopek a společně s chilli papričkou nasekáme.


4. K fazolím přidáme cibuli, rajčátka, avokádo, koriandr a chilli papričku. Vše zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme. Salát necháme vychladit. Při servírování doplníme každou porci rozkrojeným vajíčkem.


  11:50,  aktualizováno  31. března 2019 13:39