Ingredience

600 g předního hovězího masa

400 g rajčat

2 červené cibule

4 stroužky česneku

50 ml oleje

1 větší chilli paprička

60 g hořké čokolády

sůl

40 g tence nakrájené anglické slaniny


1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Rajčata nakrájíme na větší kousky. Jednu cibuli a česnek nakrájíme najemno, druhou cibuli nahrubo.


2. V kastrolu nahřejeme 2/3 oleje, zprudka v něm opečeme maso ze všech stran, přidáme, jemně nakrájenou cibuli a česnek, polovinu rajčat a vše společně opékáme asi 5 minut.


3. Pak přidáme pokrájenou chilli papričku, čokoládu, osolíme, podlijeme horkou vodou (maximálně do poloviny výšky masa), přiklopíme a zvolna dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme a promícháváme.


4. V hlubší pánvi nahřejeme zbytek oleje a zprudka na něm opečeme na nudličky nakrájené plátky slaniny, na větší kostky pokrájenou cibuli a zbytek rajčat. Přidáme k masu, promícháme, ale dále už nedusíme. Podle chuti dosolíme. Jako přílohu podáváme různé smažené bramborové přílohy nebo nasucho opečenou tortillu.


  12:03,  aktualizováno  25. března 2019 18:59