Ingredience Dresink: 3 lžíce olivového oleje Salát: 400 g karotky |
1. V menší misce smícháme všechny suroviny na dresink a dáme stranou.
2. Karotku očistíme (můžeme ponechat cca 1 cm natě), větší kusy podélně rozpůlíme a uvaříme na skus v osolené vodě. V pánvi rozehřejeme med s máslem a chilli. Důkladně promícháme. Pak přidáme scezenou karotku a lehce opečeme, až medová směs vytvoří na zelenině glazuru. Necháme vychladnout v chladničce.
3. Mezitím lusky očistíme a překrájíme na menší kusy. Špenát omyjeme a necháme okapat. Mátu a petržel opláchneme a otřepeme dosucha. Lístky otrháme a nasekáme nahrubo. Cizrnu dáme do mísy.
4. Přidáme všechnu připravenou zeleninu, bylinky, osemení z granátového jablka a rozdrcené oříšky. Zlehka promícháme.
5. Salát podáváme přelitý připraveným dresinkem a posypaný sezamovými semínky.