Doporučujeme

Cizrnové koláčky s ovocným přelivem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Cizrnové koláčky s ovocným přelivem

Ingredience

Těsto:

1 plechovka sterilované cizrny (cca 250 g)

150 g mandlí

100 ml sójového mléka

80 g bezlepkového kakaa

4 vejce

1 lžička bezlepkového kypřicího prášku do pečiva

1 lžička jedlé sody

2 lžíce třtinového cukru

špetka soli

3 lžíce medu

Ovocný přeliv:

200 g malin (čerstvých nebo mražených)

1 lžička kukuřičného škrobu

1 lžíce třtinového cukru


1. Cizrnu slijeme a společně s mandlemi, mlékem a kakaem rozmixujeme dohladka. Pak do těsta postupně přidáváme vejce a mixujeme dohladka. Nakonec vmícháme kypřicí prášek do pečiva, sodu, cukr, sůl a med.


2. Připravené těsto nalijeme do lehce vymazaných formiček na tartaletky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Necháme je krátce zchladnout a vyklopíme z formiček.


3. Maliny vsypeme do kastrůlku, přidáme trochu vody a povaříme je doměkka. Škrob rozmícháme se dvěma lžícemi vody a přimícháme k malinám. Nakonec přeliv osladíme cukrem. Cizrnové koláčky podáváme s malinovým přelivem.


  • Vybrali jsme pro Vás